Coevorden – Het CDA Coevorden heeft maandagavond een digitale ledenvergadering. Tijdens deze vergadering is Jeroen Huizing unaniem door de leden gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Daarmee is het advies van de vertrouwenscommissie en de voordracht van het bestuur overgenomen.

Huizing is bezig met zijn tweede termijn als wethouder in de gemeente Coevorden. Daarvoor heeft hij twee perioden in de gemeenteraad gezeten, waarvan de laatste als fractievoorzitter. “Met Jeroen Huizing is gekozen voor een ervaren bestuurder die goed is ingevoerd in de Coevorder politieke arena”, aldus het bestuur.

Op de tweede plaats op de kandidatenlijst staat Sandra Katerberg. “Zij heeft in de huidige raadsperiode als fractievoorzitter laten zien dat ze over goede politieke en communicatieve vaardigheden beschikt. Op plaats drie staat raadslid Eddy Heeling. Eddy koppelt een goed politiek gevoel aan een nuchtere kijk. De eerste nieuweling is Jacqueline Streutker uit Coevorden op plek 4.” De volledige kandidatenlijst is als volgt: 5. Henk Oortmann; 6. Ramon Schuttenbeld; 7. Martin Moes; 8. Joop van Delden; 9. Ruud Wilting; 10. Einte Euving; 11. Harry de Vries; 12. Lidy Klein Gunnewiek.

Foto: Jeroen Huizing, CDA Coevorden.