Uelsen-Coevorden – Rotaryclub Uelsen/Coevorden reikte dinsdagavond 15 september twee cheques uit. Jaarlijks houdt deze Rotaryclub de Uelsener Musiknacht voor twee goede doelen: één aan Nederlandse zijde en één aan Duitse zijde. Ditmaal was Talentencentrum Coevorden uitverkoren.

Bestuurslid Rob Drabbe van Talentencentrum Coevorden nam de cheque van maar liefst 5.000 euro in ontvangst uit handen van voorzitter Sandra Klok en secretaris Bert Vuijk tijdens een bijeenkomst in het Waldbad Hotel in Uelsen.

De twaalfde Uelsener Musiknacht werd gehouden op vrijdag 17 januari. Op 24 locaties waren meer dan driehonderd muzikanten en zangers te horen in het centrum van Uelsen. Optredens waren er van Nederlandse zijde van onder meer Bigband Coevorden, Nick Arends & Mark Bouwers, Inge Tibben, Jazzuzzy met Lammy van Urk, Porterhouse en Blues2.

Rotary Uelsen/Coevorden is zich in verband met het coronavirus aan het beraden op de mogelijkheden voor de Uelsener Musiknacht in 2021.

N.B. Op de avond van de uitreiking van de cheque overleed geheel onverwachts het boegbeeld van het Talentencentrum Coevorden, Bert de Haan. Op het moment van de uitreiking was dat nog niet bekend.

Foto: Rob Drabbe (midden) krijgt de cheque (foto: Esselien de Groot).