Dalen – Tijdens de Roparun, komend Pinksterweekend, zet Team De Turfrunners uit Dalen opnieuw haar beste beentje voor. Dit keer wordt gelopen voor de realisatie van twee palliatieve kamers in het ziekenhuis van Emmen. Dat zijn kamers voor palliatieve zorg: voor mensen in de laatste levensfase.

“De wens voor twee grote palliatieve kamers is groot”, vertelt palliatief consulent Rinie Huitema van Treant. “Met de kamers hopen we bij oncologische patiënten en hun naasten comfort te bieden in tijden waarin samenzijn zo belangrijk is. De stervensfase kun je immers niet meer overdoen. De kamers, die nog verbouwd gaan worden, hebben straks ook ruimte voor een koppelbed. Hiermee kan in een handomdraai een eenpersoonsziekenhuisbed omgetoverd worden tot een volwaardig tweepersoonsbed.”

“Als team zetten wij ons voor het twaalfde jaar in voor palliatieve zorg”, zegt teamcaptain Martijn Schonewille van De Turfrunners. “We zien dat de Roparun steeds bekender wordt en je het doel niet meer hoeft uit te leggen. Mensen snappen waar de run voor het leven over gaat en dat is fantastisch om te merken. Samen met andere teams hebben we al een aantal mooie projecten in onze regio gefinancierd weten te krijgen. Ook dit jaar zet een enthousiast team zich in voor het goede doel.”

Doorkomst Dalen

Zaterdagmiddag 18 mei begint de Roparun voor De Turfrunners in Enschede, waarna ze naar verwachting zaterdag tussen 21.00 en 23.00 uur door thuisbasis Dalen komen. In de kerk wordt even stilgestaan bij het feit dat Stichting Roparun en De Turfrunners gezamenlijk er voor zorgen dat zo’n 100.000 euro bij elkaar wordt gelopen voor de realisatie van twee palliatieve kamers binnen ziekenhuislocatie Scheper van Treant in Emmen.

Burgemeester Renze Bergsma en wethouder Joop Slomp van de gemeente Coevorden wachten de lopers op in Coevorden en de burgemeester fietst zaterdagavond een deel van de route met de lopers van De Turfrunners mee.

Roparun

De Roparun is een non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Dit jaar is de Roparun van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei. Er is een route vanuit vanuit Frankrijk en vanuit Nederland. De Turfrunners lopen de Nederlandse editie met start in Enschede. Beide routes finishen in Rotterdam.

Foto: De Turfrunners tijdens een eerdere editie van de Roparun)

Zie ook:

Teams Roparun worden feestelijk ontvangen in Coevorden en Dalen