Aalden – Dorpsbelangen Aalden houdt vandaag, maandag 25 november, een bijeenkomst over wonen in Aalden. De bijeenkomst in MFC De Aelder Meent aan de Paardelandsdrift begint om 20.00 uur in.

De gemeente heeft het te bouwen aantal woningen voor de komende periode fors verminderd. Volgens Dorpsbelangen Aalden speelt dat echter de krimp in de kaart. “Want, ook in Aalden is behoefte aan nieuwe woonruimte. Maar dan wel betaalbare woonruimte, zowel in huur als in koop”, schrijft voorzitter Hans Terbach op de website van Dorpsbelangen Aalden.

Plannen

Er worden in Aalden plannen gemaakt om meer woonruimte te creëren. Woonservice geeft informatie over de huurmarkt in Aalden. Duidelijk wordt hoeveel een kandidaat-huurder moet of mag verdienen om in aanmerking te komen voor een huurhuis in de sociale sector.

Voor het terrein aan de Aelderstraat tussen Het Wapen van Aelden en De Korenhof wordt een plan voorbereid voor enkele patiobungalows en twee-onder-een-kapwoningen. Tijdens de bijeenkomst is hierover meer informatie verkrijgbaar.

Voor het terrein waar eerder Auto Mekkes was gevestigd, is een plan in voorbereiding voor een nog nader te bepalen aantal woningen voor instappers in de woningmarkt. De ontwikkelaar wil graag weten hoe groot de belangstelling daarvoor is.

Vanuit de lokale gemeenschap is er een initiatief voor een parkje van tien tiny houses. Hoe dat eruit gaat zien, wordt uitgelegd op de bijeenkomst. Het parkje omvat ook een voedselbos en moestuinen.

Een ander initiatief uit de Aalder gemeenschap heeft als doel om voor jongeren op tijd, flexibel en modulair te bouwen. Ook daarover wordt meer bekend in De Aelder Meent.

Iedereen is van harte welkom, al richt de avond zich vooral op jongeren, starters op de koopmarkt, alleenstaanden en ouderen, die kleiner willen wonen.