Coevorden – Het nieuwe schoolplein van de Willibrordusschool werd vrijdagmiddag geopend door wethouder Jeroen Huizing en de oudste en jongste leerling van de school. Er was veel belangstelling van de ouders.

Huizing had nog een cadeau meegenomen voor de buitenklas op het schoolplein: houten schijven met letters en cijfers om ook buiten met rekenen en taal bezig te kunnen zijn. Directeur Moniek Soppe was heel blij met het cadeau.

In juni van het afgelopen jaar gingen (groot)ouders van de leerlingen en teamleden aan de slag. Zij verwijderden alle tegels, zodat ruimte voor groen ontstond. Vervolgens zorgden de hoveniers van DonkerGroen voor de aanleg en aanplant van het plein.

Het nieuwe schoolplein werd gerealiseerd in het kader van de ‘Schoolpleinenrevolutie Drenthe’. Het IVN werkt hierin samen met Kunst & Cultuur en Sport Drenthe om te zorgen voor schoolpleinen waar bewegen, natuur en kunst en cultuur samenkomen. Het ontwerp is mede gemaakt door de kinderen van de school, Kinderwereld en de ouders. Groep 8 en leerlingen van het Praktijkonderwijs van De Nieuwe Veste verzorgden de aanplant. De groepen 7 en 8 en het Praktijkonderwijs blijven het onderhoud doen. Daarnaast is een sportveld gerealiseerd, dat afwisselend voor voetbal, volleybal, korfbal en hockey kan worden gebruikt. Ook is er een buitenklas, waarvoor tegels van het oude schoolplein zijn gebruikt.