Coevorden – Rik Klaucke mocht vandaag zijn statement maken: hij opende vanochtend om half tien de deuren van Stedelijk Museum Coevorden. Vandaag kwamen de boa’s derhalve niet op bezoek. Het was de bedoeling om permanent open te gaan, maar na vandaag moeten de deuren weer tijdelijk dicht.

Media-aandacht

De actie van de museumdirecteur bleef niet onopgemerkt: “Er was veel belangstelling voor het Coevorder museum vanuit lokale, regionale en landelijke media.” Onder andere EenVandaag, Hart van Nederland en de Volkskrant kwamen op bezoek.

Volgens de landelijke richtlijnen moeten musea gesloten blijven. Klaucke hoopt natuurlijk op betere berichten tijdens de eerstvolgende persconferentie. “Dit statement is een uitnodiging aan de politiek om te kijken wat er mogelijk is in plaats van hele sectoren over één kam te scheren”, zo liet hij afgelopen zaterdag weten.

Rik Klaucke koos bewust niet voor een ludieke actie. “Het ging er mij om, dat ik een statement wilde maken. Daarom heb ik gekozen voor opening van het museum.” Hij kreeg veel reacties, vooral steunbetuigingen. Er kwamen vandaag zo’n 25 museumbezoekers, dat is voor een doorgaans rustige dag in deze periode van het jaar een behoorlijk aantal.

Foto’s: Persbureau Drenthe/Herman van Oost.

Zie ook:

Stedelijk Museum Coevorden neemt stelling en opent deuren

Museum mag wel statement maken