Coevorden – Jan ter Haar uit Coevorden is woensdag 31 juli op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek, maar zijn overlijden kwam toch onverwacht. Hij startte in 1972 een fysiopraktijk, die inmiddels is uitgegroeid tot Fysiotherapie en Training Coevorden aan de Eendrachtstraat met zo’n tien medewerkers.

Het echtpaar Jan en Annet streek in 1972 vanuit Hengelo (O) in Coevorden neer. De fysiotherapiepraktijk van Ter Haar startte in de wijk Pikveld en was later gevestigd aan de Wethouder Rooslaan en de Burg. Gautiersingel. Daar droeg hij in 2005 de praktijk over, die in 2009 verhuisde naar het huidige pand.

Ter Haar was bovendien heel actief voor de ouderenbonden Unie KBO en ANBO. Zo was hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Dag van de Senioren en kookcursussen voor ouderen. Verder was hij ruim veertig jaar lid van Rotaryclub Coevorden en vanuit deze club zette hij zich in voor de Coevorder Grachtenloop. Ook was hij actief voor de Historische Havendagen en de wielerclub. Hij zong in het koor Cantemus Domino en daarnaast hadden filosofie, tekenen en schaatsen zijn aandacht.