Steenwijksmoer – De 47ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi begint zaterdag 23 december om 18.00 uur. Protos uit Steenwijksmoer heeft de organisatie in handen.

De laatste weken was er nog één mutatie. Door afzegging van VAKO neemt VVAK de plek in poule K in. De organisatie heeft het reglement hier en daar gewijzigd. De twee belangrijkste aanpassingen zijn dat scheenbeschermers verplicht zijn vanaf de aankomende editie en dat er wordt gewerkt met twee codes voor de strafmaat van de rode kaart. Code 2 betekent een licht vergrijp rode kaart (zoals hands, shirt vasthouden) en een schorsing voor alleen dezelfde speelavond. Code 3 betekent een zwaar vergrijp rode kaart (zoals een zware tackle, slaan, schoppen, schelden) en dat betekent schorsing voor de rest van het toernooi.

Tijdens de voorronde komen de finalisten van de vorige editie elkaar nog niet tegen. De vorige finalisten waren SVBO, Hoogeveen, Noordscheschut, DZOH, Germanicus en HZVV.

Data

De nummers één en twee en de beste tien nummers drie van de voorrondes plaatsen zich voor de kwartfinale op woensdag 27 december vanaf 18.00 uur, gevolgd door de halve finale op zaterdag 30 december vanaf 18.00 uur. De traditionele tussenronde is op woensdag 3 januari 2024 vanaf 18.00 uur. De finale vindt plaats op zaterdag 6 januari vanaf 11.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. Dan wordt duidelijk of titelverdediger SVBO haar titel heeft geprolongeerd of dat het zaalvoetbaltoernooi een andere winnaar heeft gekregen.

Teams uit gemeente Coevorden

De ploegen uit de gemeente Coevorden spelen op de volgende locaties. Poule A: Angelslo Emmen: KSC uit Schoonoord. Poule D: ‘t Grootveld Dalen: CSVC Coevorden, DSC’65 Dalerveen, vv Dalen, VIOS Oosterhesselen. Poule F: De Beek Hardenberg: Sweel zo., Sleen. Poule O: De Marke Hollandscheveld: VCG Geesbrug. Poule S: Drostenhal Coevorden: Germanicus, NKVV Dalerpeel/Nieuwe Krim, Raptim. Poule T: Het Punt Vroomshoop: Protos

Informatie

Meer informatie staat op de website van Protos Weering. De complete poule-indeling is hier te vinden.

Foto: tijdens de kwartfinale van het toernooi van vorig jaar in ’t Grootveld in Dalen.