Coevorden – Stichting Ganzenmarkt presenteert met trots het programma voor het Ganzenmarktweekend van vrijdag 11 tot en met maandag 14 november. De kermis begint al op woensdag 9 november. Zie voor het programma ook de poster onderaan dit bericht.

Vrijdag 11 november

Op vrijdag 11 november is de reünie van de voormalige Missen, Mini-Missen en Mini-Misters. Om 19.00 uur die dag is er vuurwerk op De Pampert.

Zaterdag 12 november

De intocht van Sinterklaas is ditmaal voor de Ganzenmarkt, namelijk op zaterdag 12 november. Niet alleen zijn daarbij de huidige Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en de Mini-Mister Ganzenhoeder aanwezig, ook alle kandidaten lopen mee in de optocht. Daarna is er van 14.30 tot 18.00 uur muziek op de Markt van feestband KaramBAM!

Zondag 14 november

Op zondag 13 november is er vanaf 8.00 uur de Ganzenloop. Meer informatie daarover is via deze link te vinden. Er is koopzondag, er is een dj op de Markt, Toet- en Bloaslust treedt op en er is een koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur. En natuurlijk is er Kleintje Ganzenmarkt in de horecabedrijven.

Maandag 14 november

Op de dag van Ganzenmarkt, maandag 14 november, is er van 10.00 tot 13.30 uur de Radio NL drive-inshow met Thomas Berger, Marco Kraats, Marco de Hollander, Tim Schalkx, Robert Pater en Hessel & Ineke. De jaarmarkt begint om 9.00 uur.

Om 13.00 uur vertrekken alle kandidaten vanaf De Fabriek aan de Sint Jansstraat onder begeleiding van een stadsomroeper. Na een rondje door de stad arriveren zijn op de Markt.

Van 13.30 tot 15.30 uur is de finaleshow van de verkiezingen van de Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder. Zij presenteerden zich reeds tijdens verkiezingsavonden op maandag 24 oktober (Mini-Missen), 31 oktober (Mini-Misters) en 7 november (Missen).

Vossenjacht, bowling en klaverjassen

Reeds op zaterdag 5 november houden TipPo en Jolpo Entertainment een vossenjacht (zie de afbeelding onderaan dit bericht). Het jaarlijkse bowlingtoernooi vindt weer plaats, evenals het klaverjastoernooi in de kantine van Germanicus. Zaterdag 12 november is het Ganzenmarkttoernooi van schaakclub Het Kasteel.

Expositie

In Stedelijk Museum Coevorden is van 1 tot en met 30 november een mini-expositie over de Ganzenmarkt te zien.

Alle informatie over het evenement staat op www.ganzenmarktcoevorden.nl.