Coevorden – De verkiezingsavonden Ganzenmarkt vinden ditmaal plaats op drie maandagen voorafgaande aan de Ganzenmarkt, voorheen bekend als biestemaondagen, in De Fabriek van Theater Hofpoort. Vanavond was de eerste bijeenkomst voor de kandidaten van Mini-Miss Ganzenhoedster.

Volgende week maandag, 31 oktober, is het de beurt aan de kandidaten voor Mini-Mister Ganzenhoeder. Die avond is er ook een trekking van de Dubbelkansactie. Op maandag 7 november presenteren de kandidaten voor Miss Ganzenhoedster zich. De jury, bestaande uit Giny Wolf, Marie Vloon en Geesje Meijerink, beoordeelt de kandidaten. Deze dames maken een keuze uit de kandidaten. Via Facebook worden zij gepresenteerd. Er wordt geteld hoeveel likes de kandidaten krijgen. Dit aantal telt mee voor de totale puntentelling, zodat het publiek ook een stem heeft in de uitslag.

De nieuwe voorzitter van Stichting Ganzenmarkt, Janneke Knegtering heette de vele aanwezigen van harte welkom. Alle kandidaten mochten namelijk een aantal mensen uitnodigen en dat betekende, dat De Fabriek vol zat.

Maaike Tromp en Merle Kempees presenteren de avonden. Zij gingen vanavond in gesprek met de kandidaten voor de Mini-Missverkiezingen. De meisjes presenteerden zichzelf aan de hand van fotocollages. Direct na de presentatie maakte Herman Woltersom een mooie foto van elke kandidaat.

Na de drie verkiezingsavonden worden alle kandidaten op woensdag 9 november in De Fabriek verwacht om voorbereidingen te treffen voor de Ganzenmarkt. Zij zijn bovendien present bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag 12 november, net als de huidige Miss Yenah Sanli , Mini-Miss Eden Dost en Mini-Mister Jurrian Toussaint.

Vervolgens komen zij op de dag van Ganzenmarkt bijeen bij De Fabriek en gaan onder leiding van een stadsomroeper richting de Markt, waar van 13.30 tot 15.30 uur de finaleshow plaatsvindt. Daar worden de winnaars bekendgemaakt.