Coevorden – De bewoners van de wijk Lootuinen en de gemeente Coevorden slaan de handen ineen met de introductie van de Burgerbegroting Lootuinen. Met dit initiatief gaan de bewoners zelf aan de slag om 50.000 euro te besteden aan verbetering van hun wijk.

Wethouder Steven Stegen reikte zaterdagochtend de cheque uit aan de werkgroep Burgerbegroting in de speeltuin in de wijk. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse wijkdag in Lootuinen, er zijn nog activiteiten tot 15.00 uur.

Primeur

“Het is een primeur voor de gemeente Coevorden. De bewoners krijgen de kans om met een mooi bedrag aan de slag te gaan en dingen mogelijk te maken in hun eigen wijk. Met de Burgerbegroting Lootuinen gaat het verder dan alleen maar ideeën opperen; de bewoners gaan er zelf over hoe en waaraan het geld wordt besteed.”

Samenwerking tussen wijk en gemeente

Om de Burgerbegroting in goede banen te leiden is er vanuit de Kracht van de Veenkoloniën begeleiding en ondersteuning voor de bewoners van Lootuinen. Daarnaast fungeert de gebiedscoördinator van de gemeente Coevorden als verbinding met de ambtelijke organisatie. Bewoners met ideeën en initiatieven gaan deze zelf uitvoeren maar kunnen rekenen op ondersteuning van de gemeente.

Pilot

De gemeente Coevorden zet met de Burgerbegroting Lootuinen in op een ondernemende wijk waarin bewoners een actieve rol spelen bij de ontwikkeling en verbetering van hun leefomgeving. Het gaat om een pilot en op basis van de ervaringen wordt gekeken of er in andere dorpen en wijken ook gewerkt gaat worden met de Burgerbegroting.