Coevorden – Het was bij kringloopwinkel Kringelz aan de Printer een feestelijke dag: vandaag werd namelijk het tienjarig bestaan gevierd met allerlei activiteiten.

Eigenaar Dirk Moes heette vanochtend alle bezoekers en medewerkers welkom, in het bijzonder zijn zus, zijn steun en toeverlaat. Toet- en Bloaslust speelde vervolgens ‘Lang zal-ie leven’.

In Kringelz zijn heel wat vrijwilligers actief, maar ook mensen uit diverse trajecten en stagiaires. Ook zijn er mensen die graag wat om handen willen hebben.

Er was muziek van Toet- en Bloaslust en zangeres Janita, begeleid door toetsenist Gert van der Weijde. Koffie, thee, limonade, poffertjes en alcoholvrije cocktails: het was er allemaal. Kinderen kunnen koemelken, een T-shirt pimpen, zich laten schminken en een mega-kleurplaat maken. Taxeren van spullen door ‘deskundigen’ was ook mogelijk. Een modeshow werd gedurende de dag driemaal gehouden, gepresenteerd door Saskia Kluwen. En ook spellenclub De Vrolijcke Gans was present.

Winnaars Heel Coevorden bakt

Twaalf deelnemers waren er ook aan de wedstrijd ‘Heel Coevorden bakt’. Een deskundige jury, bestaande uit voorzitter burgemeester Renze Bergsma, Ruben Slagter van Bakkerscafé De Loods/Echte Bakker Slagter en Marites Q. Alcantara namens Kringelz, bekeek en proefde alle taarten. “Iedereen heeft een voldoende gescoord”, zo liet Bergsma tijdens de prijsuitreiking weten.

De winnaar was Femke van Rijn, afkomstig uit Coevorden. Op de tweede plaats eindigde Jolanda Willems uit Hoogeveen (haar man nam de prijs in ontvangst) en derde werd het Thomashuis in Coevorden.

Aan de dag werd medewerking verleend door Saskia Kluwen, Keen Theatertechniek, Spellenclub De Vrolijcke Gans, Fortune Coffee, Make-up by Romy, Retro Party Drinks, Toet en Bloaslust, Herman Roozen, Carel Horstmeier, Bakkerij Slagter, Janita&Gert én alle vrijwilligers en medewerkers van KringelZ.

Zie ook:

Kringelz viert tienjarig bestaan