Dalen – Het was vandaag zover: het Pearl Village Festival en Weijdepop barstten los. Hieronder staat een impressie van de eerste avond. Via de fiets, te voet, per trein of per auto: het terrein stroomde snel vol. Het festivalterrein gaat zaterdag om 16.00 uur open, op zondag om 15.00 uur. Op het terrein is een grote foodarea.

Weijdestage

De Huiskamer op Weijdepop is vervangen door de Weijdestage. Daar treden maar liefst veertien bands op tijdens het festival. Het gaat om funk, soul, R & B, gospel, blues, country en rock ‘n roll.

Mainstage

Op de mainstage (indoor) van het Pearl Village draaide het vrijdag om urban, house, Nederlandstalig, techno en hardstyle, zaterdag staat in het teken van muziek uit de jaren 80, 90 en 00.

Knapschuur

In De Knapschuur (outdoor) was er vanavond (early) hardstyle, classics, rawstyle, hardcore en uptempo, op zondag gaat het om Nederlandstalige muziek, piratenhits, urban, house, techno & hardstyle.

Nieuw: Toko Loco

Nieuw is de stage Toko Loco, een 12 meter hoge opblaaskerk. Net als vanavond is er ook morgen house, techno en urban.

Sunday Funday

De entree op Sunday Funday is gratis. Naast de muziek is er ook een kinderprogramma met onder andere de megabibberspiraal, de rupsband, touwtrekken, stokvangen, stropdasschieten, ranjafietsen, spijkerbroekhangen, de Kop van Jut, een mega-stoelendans, schminken en gratis suikerspinnen en ranja.

Complete line-up en timetable

De complete line-up en timetable staan hieronder. Meer informatie staat ook op de website, Facebook en Instagram. Het anthem is te beluisteren via Spotify en YouTube.

Kaarten

De teller voor de kaartverkoop stond gisteren op 98 procent voor zaterdag. Wie erbij wil zijn, moet dus snel zijn (of vist net achter het net). Kijk daarvoor op deze pagina.

Pearl Village Festival en Weijdepop in de startblokken (update)

Pearl Village bijna uitverkocht; grote foodarea; recycle via Cup-to-Cup