Coevorden – De kandidaten voor Mini-Mister Ganzenhoeder presenteerden zich maandagavond in De Fabriek van Theater Hofpoort. De verkiezingsavonden voor de Ganzenmarkt vinden ditmaal plaats op drie maandagen voorafgaande aan de Ganzenmarkt, voorheen bekend als biestemaondagen. Vorige week was de presentatie van de kandidaten voor Mini-Miss Ganzenhoedster, volgende week is het de beurt aan de Missen.

Zes jonge deelnemers traden voor het voetlicht en gingen met de presentatoren, Maaike Tromp en Merle Kempees. Elke kandidaat had op verzoek een fotocollage gemaakt aan de hand waarvan duidelijk werd wat zoals de dagelijkse bezigheden en andere gebeurtenissen zijn.

Op alle drie avonden beoordeelt de jury de kandidaten en maken een keuze. De jury bestaat uit Giny Wolf (voorzitter), Marie Vloon en Geesje Meijerink. De kandidaten worden bovendien gepresenteerd op de Facebookpagina van Stichting Ganzenmarkt. Het aantal likes telt mee voor de totale puntentelling. Herman Woltersom maakt daarvoor de foto’s.

Leerlingen van het Praktijkonderwijs van De Nieuwe Veste bakten, net als vorige week, Ganzenmarkt Cupcakes voor de gasten. Ook volgende week zorgen zij hiervoor.

Dubbelkans

Vanavond was er ook een trekking van de Dubbelkansactie onder toeziend oog van notaris Lennard Reinsma van Veen & Veste Notarissen. De trekking werd verricht door de huidige Miss Yenah Sanli, Mini-Miss Eden Dost en Mini-Mister Jurrian Toussaint.

De uitslagen zijn te bekijken op de pagina trekkingsuitslagen op de website van de Ganzenmarkt en de Facebookpagina van Ganzenmarkt. Meer informatie over de Dubbelkansactie is HIER te lezen.