Regio – Het ministerie van Justitie en Veiligheid is vandaag met de campagne ‘Senioren en veiligheid’ gestart. Senioren krijgen tips om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van criminaliteit. De politie in Coevorden vestigt er ook de aandacht op in een Facebookbericht.

Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt deze maand aandacht besteed aan allerlei vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

In het kader van de campagne worden deze maand vier webinars gehouden. De presentatie is in handen van Catherine Keyl. In elk webinar wordt ingegaan op een specifieke vorm van criminaliteit waarvan senioren slachtoffer kunnen worden.

Veel organisaties sluiten aan bij de campagne: ouderenbonden, politie, Openbaar Ministerie, Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Veilig internetten, banken (onder andere via veiligbankieren.nl), supermarkten en de telecomsector. Ook doen meer dan honderd gemeenten mee.

Meer informatie staat op de website ‘Maak het ze niet te makkelijk’.

Foto: screenshot.