Gees – Burgemeester Bert Bouwmeester ontving vrijdagmiddag het eerste exemplaar van de nieuwe Drentse thriller ‘De man die Russisch preut’ uit handen van de auteur Anne Doornbos. De overhandiging vond plaats op het terras van partycentrum-groepsaccommodatie De Zwerfkei in Gees.

Personages in het boek mogen geen naam hebben, die direct te linken is aan bestaande personen. De burgemeester in het boek heet daarom niet Bert Bouwmeester, maar Thijs Timmermans. Het boek is de opvolger van de eerste thriller ‘De paddenvanger’ van Doornbos. Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Gees met uitstapjes naar bijvoorbeeld Emmen, Emmelkamp (Emlichheim) en Norg. Inspecteur Rossing krijgt te maken met een moord op een medewerker van de NAM. De man wordt dood aangetroffen na een brand in zijn privésauna in Gees.

Het boek ‘De man die Russisch preut’ is zowel als boek en als e-book te koop in de winkel van het Huus van de Taol in Beilen, bij de boekhandel en op de website van het Huus van de Taol. Meer informatie over de auteur is hier te vinden.

Bron: Huus van de Taol; foto: screenshot.