Oosterhesselen – De in Armenië geboren Mkhitar Ghazaryan geeft zondag 19 juni een pianoconcert in de hervormde kerk in Oosterhesselen. Het concert begint om 14.30 uur.

Mkhitar Ghazaryan kwam tien jaar geleden vanwege de politieke situatie in zijn vaderland Armenië als vluchteling met zijn ouders naar Nederland. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de laatste paar jaar aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij gaf reeds diverse concerten, zoals onlangs in het Pianola Museum in Amsterdam. Ook geeft hij pianoles op twee muziekscholen.

Tijdens zijn concert in de kerk van Oosterhesselen brengt Mkhitar werken van Frederic Chopin ten gehore. Hij wil in het pianospel een link leggen tussen zijn vlucht uit zijn vaderland en die van Chopin. De onmacht over de politieke situatie, de woede en het verdriet om niet terug te kunnen gaan naar zijn geboorteland. Wat Chopin ervaren heeft, ervaart hij nu. Daarnaast speelt hij muziek van onder andere muziek van de Armeense componist Babadjanyan (Melody en Elegie) en van Charles Azanavuryan (la Bohème).

Het concert wordt georganiseerd door ‘Vorming en Toerusting’ en de Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Oosterhesselen in samenwerking met Hesselen Cultureel. De toegang is gratis; een vrije gift wordt op prijs gesteld.