Wachtum – Om de protestacties van de boerenorganisaties te steunen, krijgt elke klant van maandag 20 tot en met vrijdag 25 juni bij het afrekenen in de winkel van Snijders Wachtum gratis een literpak melk met de opdruk ‘NL wees zuinig op onze boeren’. Dit om nogmaals te benadrukken hoe belangrijk de boeren zijn voor Nederland.

Op deze manier wil Snijders Wachtum aandacht vragen voor en steun bieden aan de boeren. Snijders Wachtum vindt het belangrijk om de verbinding tussen boeren en burgers te versterken om samen tot goede oplossingen te komen. Tevens rijden de vrachtauto’s van Snijders Wachtum de komende tijd rond met grote gele stickers met de opdruk: ‘NL wees zuinig op onze boeren’.

Waarom deze protestactie?

“Vrijdag 10 juni maakten de ministers Van der Wal en Staghouwer de ‘Startnotitie nationaal programma landelijk gebied’ en de ‘Perspectieven voor agrarische ondernemers’ tegelijkertijd bekend. Daarmee wordt onze prachtige, vooruitstrevende en wereldwijd erkende agrarische sector een enorme klap toegediend. Wij geloven in de traditie in Nederland om gezamenlijk, in overleg, naar oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen te zoeken. En als wij naar de plannen van het kabinet kijken, wordt hieraan voorbij gegaan. Daarom steunen wij als Snijders Wachtum – dealer van ForFarmers de protestacties van de boerenorganisaties tegen het stikstofbeleid.”