Steenwijksmoer – Basisschool St. Theresia beleefde vandaag een bijzondere dag: er werd gevierd, dat juf Shirley Arkes-Melenhorst er al veertig jaar werkt! Het jubileum was eigenlijk in november al, maar toen kon het feest niet doorgaan vanwege corona. Daarom werd een nieuwe en minstens zo bijzondere dag gekozen: de verjaardag van juf Shirley.

“Al die veertig jaar heb ik op deze school gewerkt in de kleutergroepen. En met veel plezier. Ik ben hier heel gelukkig en heb fijne collega’s. De kinderen zijn nog net zo leuk als veertig jaar geleden en dat geldt ook voor de ouders”, vertelt een enthousiaste Shirley. Daarom denkt zij nog niet aan stoppen.

Ruim veertig jaar geleden zat de geboren en getogen Coevordense nog op de opleiding toen zij attent werd gemaakt op een baan in Steenwijksmoer. Die greep zij met beide handen aan. Later, na haar huwelijk, verhuisde Shirley naar Slagharen.

Door haar jarenlange verbintenis aan de school heeft zij nu ook kinderen in haar groep, van wie de ouders ook les kregen van juf Shirley. “In die veertig jaar heb ik tot nu toe met tien directeuren gewerkt, maar altijd was de sfeer harmonieus.”

In vroeger jaren heeft Shirley wel eens met de gedachte gespeeld om ergens anders te gaan werken. “Maar hier had ik meer zekerheid en ik voelde me er fijn.” Wat wel veranderd is, is de steeds toegenomen werkdruk.

In de loop der jaren maakte Shirley verdrietige en vrolijke momenten mee. Zij schiet nog vol als zij vertelt over een jongetje uit groep 4, dat is overleden. “Mooie momenten werden onder andere de toneelavonden, we hebben wat afgelachen.” Ingrijpend was de Wet op het Basisonderwijs in 1985. “Maar toch is dat hier moeiteloos verlopen”, vertelt de jarige juf.