Coevorden – Basisschool Panta Rhei is een samenwerking aangegaan met de pabo in Emmen. “Onze tweedejaarsstudenten”, vertelt teamleider Anne Schepers uit Aalden van de pabo, “werken aan thema’s. Momenteel gaat het om het thema mens, natuur en technologie.” Dat kreeg vorm in lessen, die vanochtend op de Coevorder basisschool werden gegeven.

Het thema van de pabo sloot perfect aan bij de vraag die vanuit basisschool Panta Rhei kwam, die veel aandacht besteedt aan techniek. Vandaag draaide het om water en deden de kinderen allerlei experimentjes. “We kijken”, aldus Anne, “hoe de kinderen zich ontwikkelen op het gebied van wetenschap en technologie.” Directeur Corine Kuper van de basisschool is blij met deze samenwerking.

Anne vindt het belangrijk, dat de pabo-studenten lesgeven in de context van de school. Daarom is tevoren reeds een dag een bezoek aan de school afgelegd. Het project binnen de basisschool is gecoördineerd door Marit Weitering. De afsluiting was rond het middaguur met een evaluatiegesprek.