Coevorden – In TalentenCentrum Coevorden in MFC Ravelijn Verbindt vond vanmiddag een bijzonder moment plaats. De negenjarige Roan Tromp heeft de afgelopen tijd zijn muzikale talenten ontdekt en daarom was hij de eerste die de Bert de Haan-Beurs in ontvangst mocht nemen.

Bert de Haan vond, dat iedereen een kans moet krijgen om kennis te maken met muziek en andere vormen van cultuur. “Bert de Haan”, aldus Jeanette Croezen, “kwam met het gouden idee om het TalentenCentrum op te richten.” Hij hield begin 2019 een gloedvol betoog in de gemeenteraad en diende als eerste inwoner van de gemeente een burgervoorstel in. Het resultaat was het ontstaan van het TalentenCentrum in 2019. Al vrij snel werden de vrijwilligers geconfronteerd met de coronamaatregelen.

Helaas overleed Bert de Haan plotseling in september 2020. Zijn werk, dat stond als een paal boven water, moest worden voortgezet. Vrijwilligers zetten de schouders eronder. Jeanette Croezen hoopt, dat het TalentenCentrum Coevorden weer van start kan met een volledig programma.

Mooie samenwerking

Gerben Zwiers van de Hypotheeklijn aan de Parallelweg schonk een tijd geleden een piano aan het TalentenCentrum. Daarbij bleef het niet, want hij en collega Rianne Sollie hebben op vrijwillige basis Roan begeleid. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en daarom is hij de eerste die de Bert de Haan-Beurs krijgt. Die beurs is mogelijk gemaakt door het Rudie Zwols Fonds. Coby Pasveer van dit fonds overhandigde de cheque ter waarde van 1200 euro. De beurs wordt voortaan jaarlijks door het Rudie Zwols Fonds ter beschikking gesteld aan een talentvolle deelnemer tot 16 jaar. Manuela Gosink en de kinderen van Bert de Haan was aanwezig bij dit bijzondere moment.

Roan krijgt het komende jaar les van Hanneke Hoekstra uit Dalerveen. Zij heeft vroeger het Conservatorium gedaan en gaf een aantal jaren les. Omdat het lastig was aan voldoende uren te komen, studeerde zij bovendien Engels en gaf daarin jarenlang les. Daarnaast gaf zij nog steeds les aan een aantal leerlingen.

De ouders, grootouders en andere bekenden waren natuurlijk enorm trots op Roan, die uiteraard enige nummers speelde tijdens de feestelijke middag.