Emmen/Coevorden/Aalden – De finale van het Drèents Liedtiesfestival vindt plaats op zaterdag 2 juli in het Atlas theater in Emmen en wordt vanaf 19.30 uur live uitgezonden op RTV Drenthe. Jolien Wonink-Dijkstra, de winnaar van vorig jaar, zingt haar lied ‘Vuul’ nog een keer en geeft de prijs door aan de winnaar van komende zaterdag. De winnaar krijgt een bedrag van 2000 euro om te besteden aan het opnemen en uitbrengen van het lied.

Stichting REUR organiseert jaarlijks het Drèents Liedtiesfestival. Dit songfestival zorgt ervoor dat er een breder aanbod komt van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. Stichting REUR maakt zich sterk voor de Drentstalige muziekcultuur in de breedte en wil aansluiting krijgen van het Nedersaksisch en Drents bij andere (inter-)nationale minderheidstalen. Stichting REUR riep dit jaar wederom alle muzikanten en tekstschrijvers op om hun beste muzikale been voor te zetten en liedjes in te sturen.

Uit de gemeente Coevorden

De gemeente Coevorden is daarbij goed vertegenwoordigd met ‘Feesten in Vegas’. Dit lied wordt ten gehore gebracht door Gerwin Jutstra (Gers) uit Coevorden. Hij en Emile Boer schreven de tekst en de muziek. Gijs Peter Kuijpers en Bo K (ook uit Coevorden) zorgen voor de backing vocals.

Daarnaast zingt Marianne Veenstra uit Coevorden ‘Dan hej’ ‘t hek van de dam’. De tekst en muziek zijn van Marianne Veenstra en Niels Lingbeek.

Ook uit de gemeente Coevorden komt Brúúnsma uit Aalden en omgeving (Theo Bruinsma, zijn twee zoons Douwe en Thomas, Chris Vrijbloed en Harjan Snijders.

De andere deelnemers zijn Rick Hilberts, Maurice Mulderij, Jaap Lamfers, Emile Boer, Harold Habing uit Emmen (afkomstig uit Coevorden), Beau Veldkamp en Gercoh. & de Schavuit’n. Gers stond vorig jaar op plaats 46 van de Drentse Top 1000 met ‘Dreuge worst met kaviaar’, waarmee hij vorig jaar meedeed aan het Dreènts Liedtiesfestival.

Foto: v.l.n.r. Gijs-Peter Kuijpers, Bo K, Gerwin Jutstra (Gers) en Marianne Veenstra.

Bekijk hier de kandidaten en hun SMS-code.