Coevorden – Basisschool Panta Rhei hecht veel waarde aan voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen. In het licht van de kinderboekenweek, die volgende week van start gaat, nodigde de school de ouders van de leerlingen in de groepen 1, 2 en 3 uit. Dat was voor ouders en kinderen heel bijzonder.

Allereerst las juf Marit Weitering een spannend verhaal voor. De kinderen luisterden aandachtig. Bibliothecaris Gerry Berends was van de partij om het belang van lezen nog eens te benadrukken. Kinderen kunnen altijd in de bibliotheek terecht, want het lidmaatschap is voor hen tot 19 jaar gratis.

Vervolgens kreeg elk gezin een cadeautje: het boek ‘Coco kan het’, mede mogelijk gemaakt door ReadShop Coevorden. In een ander lokaal gingen de ouders samen met hun kinderen lezen. Tot slot gingen de kinderen naar buiten en werd met de ouders nog even nagepraat. “We gaan met hen een challenge aan”, aldus schooldirecteur Corine Kuper. “Als zij gedurende drie weken elke dag hun kinderen voorlezen, krijgen zij op 26 oktober een diploma.”

De komende weken staan er nog allerlei activiteiten op het programma in het kader van de Kinderboekenweek.