Schoonoord – Nog tot en met zaterdag 26 oktober de expositie Mooi Marginaal te zien in Studio Concrea aan de Slenerweg 78 in Schoonoord.

Getoond worden prachtige boekjes van drukkers én grafisch werk van leden van de Grafische Werkplaats De Drukpers, gevestigd op het terrein van Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord.

De expositie is gratis toegankelijk. Studio Concrea is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op donderdag 24 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is één van de kunstenaars, Zeno Roos uit De Kiel aanwezig om toelichting te geven.

Deze expositie toont de 53 mooiste Nederlandse en Vlaamse marginale boekdrukwerken uit de periode 2012-2017. De boekjes zijn bekroond door de Stichting Janszoon Coster vanwege hun grafisch werk. Sinds 2004 bekroont deze stichting elke twee jaar vijftig Nederlandse en Vlaamse ‘marginale drukwerken’. Uit de afgelopen jaren is een selectie gemaakt.

Een van de bekroonde boekjes is gemaakt en geproduceerd door medewerkers van De Drukpers. Van deze medewerkers tonen zes personen ook eigen grafisch werk. Roel van Dijk heeft tweedimensionaal werk. Harm van der Tuuk maakt vooral werk, dat is gebaseerd op boeddhistische thema’s. Rob de Jong komt niet uit het drukkersvak, maar heeft zich door zijn werk bij De Drukpers een aantal technieken eigen weten te maken. Judith Schmidt is opgeleid tot grafisch ontwerper en toont een aantal zeer bijzondere werken. Van Zeno Roos zijn er monoprints en van Ronald van Dalen linodrukken en monoprints.

De expositie Mooi Marginaal was eerder te zien in Amsterdam, Maastricht en Antwerpen. Na Studio Concrea gaat de expositie achtereenvolgens naar Deventer, Groningen, Haarlem en Leiden.