Dalen – In Dalen kon dinsdagochtend reeds om half acht worden gestart voor de eerste dag van de Drentse Fiets4Daagse. Op de start- en finishplaats, sportpark ’t Grootveld, maakten velen gebruik van deze mogelijkheid. De eerste 350 deelnemers gingen dus snel op pad. Zo konden zij de ergste hitte van de dag voor zijn. Er is keuze tussen de afstanden 30, 40 en 60 km. Net als vandaag is er ook morgen, woensdag 20 juli, een kidsroute

De route van vandaag ging richting het Vechtdal in Overijssel. Het oudste Vechtstadje Gramsbergen werd bezocht. De routes van 40 en 60 km voerden langs de heropende vijvertuinen Ada Hofman en ook langs een kaasmakerij in Holtheme. Daarna ging de route door Coevorden en kon op de terugweg nog een bezoek worden gebracht aan Zuivelboerderij Dalen aan de Oude Coevorderweg.

De kidsroute ging via Wachtum, Oosterhesselen en Gees. Morgen gaat deze route in en rond Dalen. Op het sportpark zijn leuke activiteiten en op De Huttenheugte kunnen de kinderen worden geschminkt. Tijdens de route kan bovendien een bezoek worden gebracht aan een boerderij.

De routes van 30, 40 en 60 km van woensdag gaat door Oosterhesselen waar het schildersfestival Montmartre gehouden wordt. De routes van 40 en 60 km gaan bovendien door de mooie boswachterij Gees. De deelnemers aan de 60 km komen ook nog door museumdorp Orvelte.

Meer weten over startplaats Dalen en de routes? Klik dan op deze link.