Dalen – Na voorstellingen in het openluchttheater in Aalden speelt Openluchtspel Zweeloo op uitnodiging van Stichting Aold Daol’n het stuk ‘Opa Ziedspan’. De voorstelling op zaterdag 28 september vindt plaats in het kader van het 25-jarig bestaan van molen Jan Pol als museum.

Het blijspel wordt gespeeld in het Drents en wordt vanaf 20.00 uur opgevoerd op het plein bij de molen aan de Molenwijk 8. Kaarten zijn te bestellen bij Sina Lamberts-Boer, Verbindingsweg 17, Dalen, 0524-552439.

‘Opa Ziedspan’, geschreven door B. Gombold en vertaald in het Drents door Ben ten Velde, speelt zich af op de boerderij van Jans en Martha Snieders. Naast de boerderij staat het huisje van opa en oma Snieders. Tussen de zuinige Martha en haar moderne opa botert het niet echt. Volgens haar besteedt hij te veel geld aan ‘leuke dingen”, zoals een motor met zijspan, een laptop en zijn mobiele telefoon. Maar de slimme opa heeft genoeg fantastische ideeën en zo is er geregeld ‘vuurwerk’ op de boerderij van de familie Snieders.