Coevorden – De tentoonstelling ‘Souvenir’ in Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat is nog te zien tot en met zaterdag 7 januari.

Zo’n veertig beeldend kunstenaars, zoals schilders, beeldhouwers, tekenaars en fotografen deden mee aan dit project van Coevorden Culturele Gemeente. Zij maakten een kunstzinnig souvenir als aandenken aan dit jaar. De kunstenaars zijn afkomstig uit de gehele gemeente Coevorden en aangrenzend gebied, zij maakten elk een uniek werk met elementen uit Coevorden. De werken zijn niet alleen te zien in de galerie, maar ook in het naastgelegen pand.

De bezoekers zijn vol lof over het eindresultaat. De expositie is beslist een aanrader. Bovendien zijn de kunstwerken uit alle kernen van de gemeente, gemaakt ter gelegenheid van de opening van het culturele jaar, nog eenmaal te zien. Er komt nog een boek uit over deze tentoonstelling. Dat wordt in december bij de slotmanifestatie van Coevorden Culturele Gemeente gepresenteerd.

De expositie is mogelijk gemaakt door Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022, Galerie Kunst op Vijf, het Coevorder Kunstenaarscollectief en Kunstcollectief SMALT.

De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur met uitzondering van zaterdag 24 december.

Op de Facebookpagina van Cultureel Coevorden staan korte verslagen van bezoeken aan alle kunstenaars in het kader van dit project.