Dalen/Coevorden – In het kader van de Nationale Sportweek houdt Drenthe Beweegt een fakkeltocht door Drenthe, Community of Sport. Partners daarin zijn CMO Stamm, alle Drentse gemeenten, GGD Drenthe, SportDrenthe, IVN Noord, Drenthe College, TSN Noord Nederland, VNO*NCW en de provincie.

De vlam, het symbool van de sportende wereld, wordt door de provincie gedragen. De route voert door alle Drentse gemeenten. De lengte is 210 kilometer, opgeknipt in etappes van 5 kilometer. Iedere etappe is er een vlaggendrager die voorop gaat.

Dalen/Coevorden

Loopgroep Codac uit Coevorden/Dalen doet ook mee. De start is op zaterdag 21 september in Assen. Op woensdag 25 september komen de lopers de gemeente Coevorden binnen in Erm om 12.00 uur via de Wienbargsteeg en Horstingerweg. Om 13.00 uur arriveren zij in Dalen via de Eldijk. Daar neemt groep 1 van Codac de fakkel over aan de Eldijk 22. Groep 2 start om 13.45 uur aan De Loo 1 in Dalen en geeft de fakkel door aan een volgende groep aan de Dreef 13 tussen Coevorden en Steenwijksmoer. Daarna wordt koers gezet naar theetuin De Stobbe aan de Steigerwijk 72 in Dalerpeel, het eindpunt van die dag. Donderdag 26 september wordt gestart in Dalerpeel en gaat de route verder naar Nieuwlande. Het eindpunt is op zaterdag 28 september in Assen.

Wie wil meedoen, kan zich aanmelden via webmaster@codac.nl.

Meer informatie staat op de website van Drenthe beweegt. De route en het tijdschema zijn HIER te bekijken.