Coevorden/regio – De voorstellingen van Theater Hofpoort in de periode vrijdag 13 tot en met zondag 22 mei hebben een speciaal tintje gekregen. Het gaat namelijk om voorstellingen, die niet konden doorgaan vanwege corona. Daarom wordt er een inhaalslag gemaakt om alsnog deze voorstellingen te kunnen laten zien. Het motto is ‘Ga je mee op muzikale reis?’

Joris Linssen & Caramba

De muzikale reis begint op vrijdag 13 mei met de voorstelling ‘Dichterbij’ van Joris Linssen & Caramba in de theaterzaal in Hof van Coevorden. Het optreden begint om 20.15 uur. Joris Linssen & Caramba, de Nederlandstalige band met de Mexicaanse peper, zet al meer dan tien jaar de theater- en concertzalen in vuur en vlam met opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Zij waren de afgelopen jaren reeds enkele malen in Theater Hofpoort Haalden de vijf vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, ditmaal zoeken ze het dichterbij. Joris Linssen en zijn mannen hebben voor ‘Dichterbij’ regionale pareltjes in streektaal of stadsdialect uit alle hoeken van ons land verzameld, in het Nederlands vertaald en in een Caramba-jasje gestoken. Ook spelen ze nieuw eigen repertoire en komen veel Caramba-klassiekers. Het gezelschap bestaat uit Joris Linssen (zang en teksten), Marcel van der Schot (piano, accordeon en zang), Kees van den Hoogen (gitaar en zang), Erik van Loo (contrabas en zang) en Djem van Dijk (percussie en zang).

Harm Spang

Harm Spang, artiestennaam Spang!, staat op zaterdag 14 mei met zijn voorstelling in De Fabriek van Theater Hofpoort in Coevorden. Hij stond al eerder in het theater met onder andere een nieuwjaarsconcert. Nu is hij terug met een heerlijke ouderwetse Hollandse Avond uit in het theater. Harm neemt zijn muzikale collega’s Mark Bouwers, Nick Arends en Danilo Wattez mee naar De Fabriek. Dat belooft een mooi concert te worden. De bar is tijdens het concert geopend, het eerste rondje is van het theater.

Yoga in concert

Jan Kuiper, Iris Kroes en Yvonne de Hoop zijn zondag 15 mei om 15.00 uur in de theaterzaal in Hof van Coevorden met ‘Yoga in concert’. Yoga, muziek en meditatie: dat is de combinatie die gitarist en Five Great Guitars-aanvoerder Jan Kuiper en yogini Yvonne de Hoop naar het theater brengen. Met yogahoudingen, meditatieve muziekklanken en mindfulness nemen ze je mee in een flow van beweging, adem en ontspanning. Samen met ‘The Voice of Holland’- winnares, zangeres en harpiste Iris Kroes presenteren ze een avond met de mooiste songs van collega-yogi, Sting (onder andere bekend van de band The Police). Als soloartiest versmelt hij invloeden van jazz, klassieke en wereldmuziek tot intelligente popmuziek. Hits als ‘Fragile’, ‘Shape of my Heart’, ‘Message in a Bottle’ en ‘Fields of Gold’ zullen zeker niet ontbreken. De kaartprijs is inclusief een consumptie na afloop van de voorstelling.

Wieners met ode aan Buddy Holly

The Wieners brengen een ode aan rock ‘n rollheld Buddy Holly. Eerder brachten zij reeds odes aan The Everly Brothers. Zij komen dinsdag 17 mei naar De Fabriek, waar de voorstelling om 20.15 uur begint. Als speciale gast nemen ze zanger en gitarist Cor Sanne mee, die internationaal boeker was van onder meer Buddy’s band The Crickets. Buddy kwam als 22-jarige om bij een vliegtuigongeluk, maar hij liet een schat aan prachtige liedjes na als ‘It’s so easy’,‘Peggy Sue’ en ‘That’ll be the day’. The Wieners speelt de muziek exact zoals die eind jaren vijftig werd opgenomen, dus met de typerende achtergrondkoortjes en al. De groep bracht het album ‘Just Like Buddy Holly’ uit en speelde met Buddy’s leadgitarist Tommy Allsup. De band bestaat uit Cor Sanne en Jaap Wijn (zang en gitaar), Rob Roemers (gitaar, toetsen en zang), Erwin Meijdam (contrabas en zang) en Jan Timmermans (drums en zang).

Tjerk Ridder

Tjerk Ridder is donderdag 19 mei in De Fabriek met zijn programma ‘Bonne Route’. Ook deze voorstelling begint om 20.15 uur. Duizendpoot Tjerk Ridder is theatermaker, muzikant, schrijver, reiziger, verteller en inspirator. Het motto van zijn voorstelling is ‘Het leven is een reis’. Hij vertelt en zingt daarin over zijn ervaringen te voet over de nieuwe Europese culturele route, het Martinuspad van Parijs naar Groningen. In drie maanden tijd liep hij de ruim 1200 km lange route samen met zijn ezel Lodewijk. Hij liet zich daarbij inspireren door de persoon van Sint-Maarten en heeft als thema’s delen en solidariteit. Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Onder muzikale begeleiding van pianist Jochem Braat en de Tjerk Ridder Band wisselt hij vertellingen, liedjes en filmfragmenten met elkaar af en gaat hij de interactie aan met het publiek.

Piepschuim

Piepschuim: wie kent het tweetal Cor Burger en Robbert Koekoek niet? Zij waren al regelmatig te gast in het theater en keren graag terug met hun programma ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’. De voorstelling vindt plaats op vrijdag 20 mei vanaf 20.15 uur in De Fabriek. “Wij zijn de overlevenden en nu er weer iets te beleven valt in de theaters, gaan we dat leven vieren ook”, vindt Piepschuim, dat in zijn nieuwe voorstelling het glas weer eens halfvol speelt. Roerige tijden vragen om een onstuimige en opbeurende voorstelling, die je weer energie geeft. Er is weer genoeg te lachen, is het niet om het eigen onvermogen, dan is het wel om Piepschuim.

Bluesfestival

In de pluktuin van Miss Tuinboon aan de Dorpsstraat 2 in Gees is er op zaterdag 21 mei vanaf 15.00 uur een bluesfestival met Flavium, The Mudbirds en Lefthand Freddy. HIER is meer informatie te vinden.

Ernst Jansz en band

De muzikale reis wordt besloten op zondag 22 mei, ook dit optreden vindt plaats bij Miss Tuinboon in Gees. Vanaf 15.00 uur treden daar Ernst Jansz en zijn band op. Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het enorme succes van het door hem opgerichte Doe Maar bouwde Ernst Jansz solo een indrukwekkend repertoire op. Hij bracht vijf cd’s uit en schreef vijf boeken. In zijn muziek blijft hij een verteller, die de protestsong niet schuwt. Voor dit concert verzamelde hij zijn mooiste liedjes en enkele van zijn Dylan-vertalingen, waarvoor hij een Edison-nominatie ontving. Hij wordt begeleid door Aili Deiwiks (viool), Guus Paat (gitaren) en Richard Wallenburg (bas).

Toegangskaarten

De theaterkassa aan de Sint Jansstraat 4 in Coevorden is elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. De theaterkassa is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0524-820382. Mailen kan altijd naar kassa@theaterhofpoort.nl. Online bestellen van kaarten kan via de website van Theater Hofpoort.

Hoofdfoto: Joris Linssen & Caramba.