Dalen – Direct na de persconferentie van premier Mark Rutte op dinsdagavond heeft Stichting Dalen Promotie definitief besloten alle geplande zomerevenementen van dit jaar te schrappen. Het betreft een aantal evenementen, die telkens duizenden bezoekers in Dalen samenkomen. Daaronder vallen bijvoorbeeld de zomeravondmarkten in juli en augustus en de Miss Summerverkiezing. Ook de jaarlijkse Slenteravond met groot horecaterras kan uiteraard ook niet doorgaan en dat geldt ook voor jaarlijkse Bremtocht.

“Het is natuurlijk jammer, licht voorzitter Henk de Jonge van Stichting Dalen Promotie toe. “Maar nu met deze afgekondigde maatregel dat grote evenementen tot 1 september niet mogen doorgaan, was het ook voor ons en de organisaties van de diverse evenementen definitief duidelijk. De afgelopen tijd waren al veel voorbereidingen gestart, zoals inschrijving voor de markten, het boeken van entertainment, plannen van de organisatie rond de Drentse Fiets4Daagse en ook de oefenavonden voor de kandidaat-missen. De Miss Summer van 2019, Louisa Olie, blijft hierdoor nog een jaar in functie.

“Gezondheid gaat altijd voor, zolang we nog in deze crisissituatie verkeren is al het andere even niet belangrijker. Natuurlijk gaan we er van uit dat we volgende jaar met de zomeractiviteiten de draad weer kunnen gaan oppakken.”

Ontwikkelingen worden steeds gemeld op www.dalen.nu.

Foto: Ook geen Miss Summerverkiezing (© Esselien de Groot).