Dalen – Vandaag is de sloop begonnen van garagebedrijf Brouwer. Het voormalige garagebedrijf maakt plaats voor nieuwbouw in de vorm van appartementen. Inmiddels staat er reeds een appartementengebouw, dit wordt de tweede fase. De ontwikkelaar is Marthijs Wegdam, de verkoop is in handen van Venhorst Makelaardij. Het ontwerp is van de hand van Annette Baarda van ‘Bouwkundig Advies- en Ontwerpburo Heijnen’ uit Dalen.

Het eerste appartementengebouw werd in 2022 gebouwd. Zowel dit gebouw als het nieuwe appartementencomplex tellen twaalf appartementen.

Begin 2021 lieten de initiatiefnemers van het bouwproject, Marthijs Wegdam en BOAHeijnen uit Dalen al weten dat zij voor het tankstation een nieuwe locatie op het oog hadden: de vrachtwagenparkeerplaats aan de Burgemeester Fonteinstraat bij de N34. Aan deze plannen wordt inmiddels hard gewerkt.

De woongebouwen zijn in drie bouwlagen: de begane grond en twee etages. De appartementen hebben een oppervlakte van 55 tot 65 vierkante meter en hebben één of twee slaapkamers. De appartementen op de begane grond hebben elk een terrasje en op de verdiepingen is er een klein balkon. Er wordt gemikt op een mix van alle leeftijden.”

Het gaat bij het nieuwe gebouw om koopwoningen. De verkoopprijzen variëren van 285.000 tot 299.000 euro. Er komt veel groen op het terrein en er komen parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers gerealiseerd. Ook komt er een gemeenschappelijke fietsenberging.

Woningbouwplannen voldoen aan wensen in Dalen

Verkoop vrachtwagenparkeerplaats voor tankstation