Regio – Van 20 tot en met 24 september is het EK Wielrennen in Drenthe. De gemeente Coevorden is op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 september onderdeel van het parcours.

Woensdag en donderdag zijn er tijdritten, die starten en finishen bij Wildlands in Emmen. Het parcours gaat onder andere door Erm, Sleen, Diphoorn, Noord-Sleen en over de N381. Voor de elite vrouwen en elite mannen is er een extra lus naar de rotonde bij Wezup/Zweeloo en terug.

Op vrijdag starten de vrouwen onder 23 jaar vanaf de Markt in Coevorden. Zij rijden via Dalen, Oosterhesselen, Benneveld, Zweeloo, Aalden, Meppen, Mantinge, Wijster en Drijber naar de Col du VAM. De wegwedstrijd voor de mannen onder 23 jaar start vrijdag in Hoogeveen en gaat voor een groot deel door de gemeente Coevorden.

Op zaterdag 23 en zondag 24 september zijn de wegwedstrijden van de junioren en elite vrouwen en mannen vanuit in Meppel en Assen.

Uitgebreid programma

De voorbereidingen zijn in volle gang. Niet alleen komen nationale en internationale wielerprofessionals in actie, ook inwoners worden uitgedaagd om mee te doen aan sportieve uitdagingen. Dat sluit aan bij de Nationale Sportweek, die ook in de gemeente Coevorden wordt gehouden.

Wielertheatercafé

Als opwarmer wordt op donderdagavond 14 september een gratis te bezoeken wielertheatercafé gehouden. Dat wordt een unieke avond met onder andere bekende (oud-)profwielrenners op de vernieuwde Weeshuisweide in Coevorden.

Toertocht

De toertocht ‘Jumbo op de pedalen’ wordt zondag 17 september gehouden. Daaraan kan iedereen deelnemen. Dat is een tocht van 100 kilometer, grotendeels over het parcours van het EK met daarin opgenomen de VAMberg. Een deel van deze rit gaat ook door de gemeente Coevorden.

Inschrijven is mogelijk via deze link. Meer informatie staat op www.jumboopdepedalen.nl of scan de QR-code hieronder dit bericht. Informatie over het EK staat op www.coevorden.nl/ek-wielrennen en www.ekwielrennen2023.nl.

Zie ook:

Kunstenaars kunnen werken maken in kader EK Wielrennen