Coevorden – De film ‘De dirigent’ is in verband met de Politieke Jongerendag in Theater Hofpoort verplaatst van donderdag 5 naar donderdag 12 maart. De film wordt tweemaal vertoond: om 15.00 en 20.00 uur.

‘De dirigent’ is een film over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld, Antonia Brico. Zij werd geboren als kind van Agnes Margaretha Brico, een 22-jarige ongehuwde moeder. Ze groeide op bij pleegouders, het echtpaar Wolthuis, waar ze de naam Wilhelmina Wolthuis droeg. In 1908 verhuisde zij met haar adoptieouders naar Californië. In 1930 debuteerde ze als eerste vrouwelijke dirigent voor het Berlijns Filharmonisch Orkest; in 1938 was ze de eerste vrouw die voor het New York Philharmonic Orkest stond. Haar bewogen leven staat ook verder, met succes,
in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.

Ook ditmaal  is het mogelijk de film te combineren met tapas en een drankje voor of na de voorstelling bij Casa Delicias. Reserveren voor deze combinatie kan rechtstreeks bij Casa Delicias. Deelnemers aan de Coevorder editie van Internationale Vrouwendag ontvangen een vrijkaart. Meer informatie hierover staat op Facebook.

Kaarten voor de film zijn online en in de ReadShop te koop.

Foto: Theater Hofpoort.