Coevorden – Alzheimercafé Coevorden houdt woensdag 10 april weer een bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1 in Coevorden. Het thema is ditmaal ‘Casemanagement bij dementie’.

Ageeth Hiemstra en Karlijn IJken, casemanagers bij Thuiszorg Icare, vertellen over hun werk en ervaringen in de dementiezorg. Dementie is een zeer ingrijpende ziekte. Niet alleen voor diegene zelf, maar ook voor alle betrokkenen. Veel partners en kinderen ondersteunen hun partner of ouder intensief. Dit kan zwaar en moeilijk zijn, hierbij kan een casemanager dementie helpen.

Afhankelijk van wat u wilt of nodig heeft, adviseert de casemanager u over de gevolgen van de ziekte, hoe u hiermee kunt omgaan en de mogelijkheden aan hulp en zorg binnen de thuissituatie. De casemanager is iemand die u begeleidt, die er voor u is, deskundig is en die zorg kan regelen met oog van wensen en behoeften.

Het Alzheimercafé is een veilige en laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden

Het Alzheimercafé Coevorden vindt elke tweede woensdag van de maand plaats. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot circa 21.00 uur. De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar.