Holthone – De jaarlijkse Oogstdag rond pannenkoekboerderij De Ganzenhoeve op landgoed De Groote Scheere in Holthone wordt gehouden op zaterdag 3 augustus van 11.00 tot 18.00 uur. De organisatie is in handen van de Historisch-Culturele Kring Gramsbergen en De Krim.

Op het terrein is een grote braderie met zo’n vijftig kramen met oude ambachten en streekeigen producten en er worden vele oude tractoren geshowd. Op traditionele wijze tonen boeren en boerinnen in oude klederdracht hoe vroeger onder andere rogge werd verbouwd en geoogst. Er staat een oude dorsmachine en ook andere oude landbouwwerktuigen zijn in bedrijf. Net als voorgaande jaren worden de Overijsselse kampioenschappen stokdorsen gehouden. Tevens worden moderne methoden getoond, zodat de verschillen goed te zien zijn. Vrijwilligers van Museum Gramsbergen bakken pannenkoeken en er zijn allerlei drankjes.

Ook wordt gezorgd voor muziek: muziekvereniging SDG uit Ane en shantykoor De Sjompiesingers treden op. Bezoekers kunnen een rondrit maken met paard en wagen dankzij menvereniging HARP. Er worden schapen geschoren en kinderen kunnen kalverschetsen.

De entree is 3 euro p.p.

Wandeltocht

Er is bovendien een wandeltocht vanaf landgoed De Groote Scheere. Starten kan tussen 8.00 en 11.00 uur voor routes van 7, 14 en 25 kilometer. De deelnamekosten zijn 5 euro p.p., inclusief gratis toegang tot het oogstdagterrein. Onderweg is er alleen koffie.

Meer weten? Kijk dan op www.museumgramsbergen.nl.