Sleen – Het is alweer bijna tijd voor het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen. Wie van zoet, sfeer en gezelligheid houdt, kan zijn/haar hart ophalen van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus.

Het festival is op een nieuwe locatie in het hart van Sleen. Rondom de Sleenerhoeve aan de Brink worden bezoekers verrast door vele stands, terrasjes en originele activiteiten.

Taartenbakkers kunnen er inspiratie opdoen tijdens demonstraties en er zijn allerlei bakspullen, keukenmachines, bakboeken en ingrediënten te vinden. Er is een baktheater, er wordt een tartenbakwedstrijd voor het goede doel (De Opkikker) gehouden en ook taarteters zijn op de juiste plek en er zijn allerlei drankjes, etenswaren en originele spulletjes als serviesgoed, woondecoratie en sieraden. Natuurlijk is er volop entertainment voor jong en ouder. Wie extra verwend wil worden, kan een viparrangement boeken.

Baktheater

Ambassadeur van goed brood Edwin Klaasen van Desemenzo komt ook naar Festival Zoet. Hij geeft een demonstratie en een masterclass desembroodbakken. Jeroen Vink van restaurant De Drommedaar in Emmen toont hoe je een zoet dessert maakt waarin groenten verwerkt worden.

Hidde de Brabander is zaterdag 3 augustus op Festival Zoet. Sinds 2010 heeft Hidde zijn eigen patisserielabel Dreams of Magnolia. Daarnaast is hij te zien op 24Kitchen. Vorig jaar behaalde hij de prestigieuze titel Meester Patissier. Chocolatier/patissier Kees Raat laat op vrijdag 2 augustus zien hoe je de ultieme brownie bakt. Saakje Visser is er ook op vrijdag. Zij demonstreerde ruim twee jaar live in het tv-programma Koffietijd de lekkerste taartjes. Eveneens present zijn Rutger van den Broek en Sarena Solari, beiden bekend door Heel Holland Bakt. Dosia Brewer schrijft al jaren recepten voor bladen als Seasons en Margriet. Op het festival maakt ze meringue met het kookwater van kikkererwten. Op zondag geeft Niels van Til een bakdemonstratie, die volgens velen de lekkerste appelrondo’s van Nederland bakt.

Er wordt uiteraard gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid. De openingstijden zijn op alle drie dagen van 10.00 tot 18.00 uur. De entree voor volwassenen is 8,50 euro en voor kinderen van 4 tot 12 jaar 3,50 euro.

Alle informatie is te lezen op www.festivalzoet.nl en op Facebook.