Coevorden – TalentenCentrum Coevorden wordt dinsdag 8 oktober officieel geopend. Wethouder Jeroen Huizing verricht de opening van het TalentenCentrum, gevestigd in MFC Ravelijn Verbindt.

Sinds de start op 2 september komen zo’n 55 deelnemers, jong en oud, iedere week naar Ravelijn Verbindt voor één van de activiteiten. Initiatiefnemer Bert de Haan is meer dan tevreden. “Prachtig om te zien dat we met zoveel deelnemers hebben kunnen starten. Dat moet gevierd worden.”

Ontdekken

Het TalentenCentrum Coevorden geeft iedereen de mogelijkheid om zijn of haar creatieve en muzikale talenten te ontdekken. Met twaalf vrijwilligers biedt het centrum een breed programma van activiteiten, zoals muzieklessen (gitaar, blokfluit, keyboard, slagwerk, klarinet, accordeon), teken- en schilderles en streetdance. Dat kan gedurende een periode van zes maanden. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Na die zes maanden kunnen de deelnemers doorstromen naar een muziekvereniging of -docent.

Programma

Voor de opening zijn alle deelnemers en andere mensen die het TalentenCentrum een warm hart toedragen uitgenodigd. De deur gaat om 15.30 uur open. De officiële opening is om 16.00 uur. Vervolgens reiken vertegenwoordigers van het Rudie Zwols Fonds enkele door dit fonds gesponsorde instrumenten uit. Rond 16.45 uur wordt het officiële gedeelte afgesloten met een muzikale verrassing. Daarna is er nog een hapje en een drankje voor de aanwezigen.