Dalen – De nieuwe predikant van de protestantse kerk in Dalen wordt morgen, zondag 11 februari, bevestigd. De nieuwe predikant is ds. Pieterjan de Buck, hiervoor predikant in Heerenveen.

De bevestiging is om 14.00 uur door ds. H. Veltman en daarna zijn de gemeenteleden van harte welkom in kerkelijk centrum De Weme voor een eerste kennismaking met de heer en mevrouw De Buck. De protestantse gemeente is blij, dat zo snel na het vertrek van ds. Peter den Braanker in augustus van het afgelopen jaar een nieuwe predikant kan worden verwelkomd. Den Braanker werd, na negen jaar Dalen, beroepen in Den Helder.

Eind januari nam De Buck afscheid van de Protestantse Gemeente Heerenveen. Hij was er gedurende ruim zeven jaar werkzaam. “Naast het voorgaan in de erediensten, zijn muzikaliteit, zijn grote betrokkenheid bij gemeenteleden en zijn inzet voor de samenleving heeft hij ons verrijkt met diverse initiatieven”, zo schreef de protestantse gemeente in de uitnodiging voor het afscheid.”

De Buck schreef op de website van de kerk in Dalen: “Ik ben heel gelukkig om het beroep dat ik ontving en heb het van harte aangenomen. Het is voor ons nieuw om te komen wonen in jullie prachtige dorp en om als dorpsdominee met jullie te mogen optrekken. Het valt ons op hoe vrolijk, attent en voortvarend alles ter hand wordt genomen.”

De liturgie voor de dienst is hier te vinden.