Coevorden – Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt wekelijks uit vanaf een locatie in Nederland. Aanstaande zondagavond is dat vanuit café-restaurant Candia in Coevorden. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten onder meer over de boerenprotesten en de gevolgen daarvan.

Aardgas

Bij Dalen en Oosterhesselen wil de NAM het laatste aardgas oppompen. Ook de olie bij Schoonebeek staat op het verlanglijstje. Maar wat staat er aan compensatie tegenover en wat zijn de risico’s? Daarover gaan Frank en Erik in gesprek met onder andere lokale politici.

Marijn de Vries

Wieleranalist en oud-profrenner Marijn de Vries, afkomstig uit Sleen, is te gast. Zij deed eerder een boekje open over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Met haar praten Erik en Frank over de nasleep van het rapport Van Rijn en over ontwikkelingen in de wielersport.

Journalist Bas van Sluis volgt de ontwikkelingen rond de Drentse kofferbakmoord nauwgezet. De verdachte werd onlangs in hoger beroep vrijgesproken. Dit tot ontzetting van nabestaanden van het slachtoffer. Hoe nu verder?

Herman Roozen uit Coevorden schrijft en tekent voor de Donald Duck en zijn stripfiguur Opa in weekblad Boerderij is razend populair. Daarnaast komt de legende van de reuzen Ellert en Brammert aan de orde en brengt Saskia Kluwen een ode aan Coevorden. Hannah Mae verzorgt de livemuziek,.

De live-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur. Wie de uitzending wil bijwonen, kan tussen 18.30 en 19.00 uur binnenlopen. De uitzending is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl.

Foto: Annemieke van der Togt