Coevorden – Peter Middendorp was vanmiddag naar de ReadShop in Coevorden gekomen om zijn nieuwe boek ‘De kant van Ada’ te promoten en een ‘groet en ontmoet’ met belangstellenden.

Diverse lezers in hart en nieren gingen in gesprek met Middendorp en kochten veelal het boek, aangevuld met het eerste deel ‘Jij bent van mij’. Uiteraard werden de boeken gesigneerd.

Peter Middendorp, geboren in Emmen, kreeg landelijke bekendheid met zijn boek ‘Vertrouwd voordelig’ over zijn jeugd in de Blokkerwinkel van zijn ouders in de Noorderstraat in Emmen. Peter (shortlist Literatuurprijs, winnaar Groninger Boekenprijs, is columnist voor de Volkskrant.

Het boek ‘Jij bent van mij’ (2018) is gebaseerd op de moord op Marianne Vaatstra, waarvoor Middendorp als journalist de rechtszittingen volgde. ‘De kant van Ada’ gaat over de echtgenote van de moordenaar en haar ervaringen. Daarin heeft hij wel ik eigen personages neergezet, omdat hij de betrokkenen niet wilde belasten.

“Naar aanleiding van het boek kreeg ik het verzoek een toneeltekst te schrijven. Productiehuis Mevrouw Ogterop maakte er een theaterbewerking van. Dat was werkelijk een geschenk”, aldus Middendorp.

Vanavond in Hofpoort

De theaterversie van ‘De kant van Ada’ is vanavond te zien in Theater Hofpoort. De voorstelling bezoeken kan nog net voor de snelle beslissers. De voorstelling begint om 20.15 uur. Er zijn nog kaarten aan de kassa.

Bijzondere productie Mevrouw Ogterop ook in Coevorden