Nieuwe expositie Thijnhof geopend

Nieuwe expositie Thijnhof geopend

Coevorden – Met een mooie toespraak opende Hans Hoekstra vrijdagmiddag een nieuwe expositie in Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat. Tot en met 30 maar is werk te zien van Herman van Hoogdalem, Jeffrey Linker en Jowan Remmig.

Herman van Hoogdalem maakt portretten in woord en beeld van mensen die leven met dementie. Huisarts Constance de Vries en kunstenaar Herman van Hoogdalem vonden elkaar in hun wens deze mensen een stem en een gezicht te geven. ‘Mag ik gaan’ is een installatie van op transparant papier geschilderde portretten en een documentaire van Wijnand van Velzen. Te bekijken is ook het begeleidende boek, vormgegeven door Peter Boersma, waarin alle portretten en interviews (hertaald door Ieta Berghuis) staan.

De leidraad in het werk van Jeffrey Linker is zwart. Hij onderzoekt dit donker op verschillende formaten, met verschillende media, op het platte vlak en in ruimtelijke objecten.

Jowan Remmig is een veelzijdig kunstenaar, in deze tentoonstelling presenteert hij een serie fotowerken.

Naast de expositie is de vaste collectie te zien met werk van Kees Thijn (oprichter museum, overleden op 8 januari 2023), Jan van den Brink, Marieke Geerlings en Herman Kolker.

Museum Thijnhof is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

mei 2024
juni 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Adverteren op Coevorder Nieuws