Regio – Vanaf woensdag 8 mei is de subsidieregeling ‘Provinciale LEADER-projecten Drenthe’ open voor het indienen van aanvragen. Dit is een aanvullende regeling op het bestaande LEADER-programma voor de ondersteuning van kleinschalige lokale projecten op het Drentse platteland.

Het gaat om projecten die bijdragen aan een toekomstbestendig platteland in Drenthe. Voor een project kan minimaal een subsidie van 5.000 en maximaal 25.000 euro aangevraagd worden. Aanvragen voor dit jaar kunnen ingediend worden tot 1 november 2024.

In West-Drenthe is in 2024 in totaal 225.000 euro beschikbaar voor projecten en in Oost-Drenthe 303.750 euro. Wie een projectidee heeft, kan contact opnemen met het LEADER-team van de provincie Drenthe. Het LEADER-team doet dan een check of het projectidee voldoet aan de voorwaarden van de regeling en denkt mee over de uitvoering van het je project.

Een aanvraag indienen kan via de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) die de regeling voor de provincie uitvoert. Ingediende projecten worden, net als in het LEADER-programma, beoordeeld door de zogeheten Lokale Actiegroep (LAG). Drenthe heeft een LAG in Oost- en West-Drenthe. Deze LAG bestaat uit specialisten die in het gebied wonen en kennis hebben van de LEADER-doelen. Meer informatie over de regeling ‘Provinciale LEADER-projecten Drenthe’ en hoe je contact kunt opnemen met het LEADER-team staat op www.leaderdrenthe.nl.