Coevorden/Sleen – De BiebFabriek gaat weer van start in de bibliotheken in Coevorden en Sleen. Tijdens de lockdown hebben kinderen gebruik kunnen maken van het online-aanbod van de BiebFabriek. Nu kunnen kinderen weer samen aan de slag vanaf 28 september om zich verder te verdiepen in de digitale en technische wereld.

De BiebFabriek start dit seizoen met stop-motion klei-animatie maken en een Knikkerbaan Challenge. De Knikkerbaan-Challenge vindt plaats in Sleen op dinsdag 28 september van 15.30 tot 16.30 uur en in Coevorden op woensdag 29 september van 15.00 tot 16.00 uur. Kinderen moeten zich van tevoren aanmelden voor deze activiteiten. Dat kan voor de Knikkerbaan-Challenge in Sleen via deze link en voor Coevorden voor de stop-motion klei-animatie kan dat hier.

BiebFabriek

De BiebFabriek is dé plek waar kinderen aan de slag kunnen met technische en digitale vaardigheden. Hier leren zij in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken.

Digitale en technische vaardigheden

Digitale en technische vaardigheden zijn in de 21ste eeuw belangrijker dan ooit tevoren. Toch zijn de kennis en ontwikkeling van deze vaardigheden bij iedereen nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Met de BiebFabriek wil de bibliotheek de wereld van de techniek en computers op een toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor het publiek.