Coevorden – Inloophuis De Hoofdzaak werd vanmiddag geopend. Het inloophuis, gevestigd aan de Mijndert van der Thijnensingel 4 in Coevorden, is een informatiepunt voor mensen met geheugenproblemen. Wethouder Joop Slomp verrichtte de opening.

De wethouder prees het initiatief. “De zorgvraag neemt steeds verder toe. Informatie is daarom van belang. Het is fijn om op een laagdrempelige manier hier terecht te kunnen.”

In de fase voor de diagnose Alzheimer maken mensen zich, volgens de initiatiefnemers Martha Lucas en Gerard Hofstee, vaak veel zorgen. Ze merken dat ze dingen vergeten. Of een partner of familielid ziet dat hun gedrag verandert. In deze periode speelt vooral het niet-pluis-gevoel. Die terugkerende veranderingen duiden soms op beginnende dementie, maar kunnen ook een andere oorzaak hebben. Daarom is het belangrijk om erover te praten en informatie in te winnen. Dat kan straks in het nieuwe informatiepunt. Het inloophuis werd gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Coevorden, werkgroep Dementievriendelijk Coevorden en Saxenburgh. Stichting Alzheimercafé Coevorden houdt al jarenlang met veel toewijding een maandelijks café waarin diverse onderwerpen aan bod komen met als rode draad de ziekte van Alzheimer. Daarnaast groeide de behoefte aan een ontmoetingsplek.

Elke dinsdag

De Hoofdzaak is elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend, met uitzondering van vakantieperiodes en feestdagen. De Hoofdzaak is bereikbaar via telefoonnummer 0524- 522844, e-mail hoofdzaakcoevorden@gmail.com en via Facebook.

In het pand is sinds enkele maanden ook Sigrid’s Garden gevestigd, elke donderdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.