Coevorden – Voor aanstaande zaterdag staat de opening van De Fabriek, de tijdelijke locatie van Theater Hofpoort, op het programma. Gezien de persconferentie van maandagavond zijn er allerlei aanpassingen. Daarover volgen later vandaag mededelingen.

Museum

Stedelijk Museum Coevorden opent die dag de tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’, te zien tot en met zondag 28 maart. Gezien de strengere maatregelen dient te worden gereserveerd. Dat kan via deze link. De eerste honderd bezoekers aan de nieuwe tentoonstelling rond tien jaar Hofpoort krijgen naast de tentoonstellingsgids een unieke kersthanger van het IJzerkoekenoproer. Het museum is geopend van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

De tentoonstelling ‘Licht uit, spot aan!’is een ode aan Cultureel Coevorden. De geschiedenis, ontwikkeling en het bestaansrecht van een theater in een kleine stad worden toegelicht. Er is aandacht voor de theatrale en culturele geschiedenis van Coevorden om Hofpoort in een bredere context te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn Piepschuim (muzikaal cabaret), Vuile Huichelaar (meezingcabaret) en zangeres Elke Vierveijzer gevraagd om hun eigen ode aan Coevorden te schrijven. Hun odes worden via een filmpresentatie getoond in de tentoonstelling. Zo worden een deel van de Coevorder geschiedenis en hedendaagse cultuur met elkaar verbonden. Diverse personen en instellingen hebben materialen beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling, zoals Theater Hofpoort, Rudi Huisman, Pat Holman, Esselien de Groot, Theater vanBeresteyn, Rijksmuseum Amsterdam en de gemeente Coevorden.