Coevorden – De winnende groep van Kindermenu 2.0 wordt donderdag 6 februari bekendgemaakt.

Kindermenu 2.0 is een initiatief van Jong Leren Eten, de provincie Drenthe en Drenthe Gezond, waarbij de gemeente zich heeft aangesloten.

De gemeente daagde alle basisschoolleerlingen uit om een gezond kindergerecht te bedenken. Het gerecht moet aan een aantal voorwaarden voldoen: zo moet er 100 gram groente worden gebruikt, mag het gerecht uit maximaal tien ingrediënten bestaan en moet het kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn. Het gebruik van lokale en/of seizoensproducten is een pre.

Daarnaast riep de gemeente restaurants op om mee te doen. De chef-kok van het deelnemende restaurant zit in de jury en het winnende gerecht komt op de menukaart van het restaurant.

Deelnemende groepen

De deelnemende groepen zijn groep 6/7 van de Buitenvreeschool, groep 8 van de Parkschool, groep 5/6 van de Mijndert van der Thijnenschool, groep 5b van de Wilhelminaschool in Coevorden, groep 7/8 van de Willem-Alexanderschool in Dalerpeel, groep 7b van de BWB-school in Dalen en groep 7/8 van De Vlinderhof in Noord-Sleen.

Prijs

Inmiddels is duidelijk, dat acht groepen leerlingen gaan strijden om het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht in de gemeente Coevorden te maken. Het winnende gerecht krijgt een plekje op de menukaart van Route34 in Erm en de winnende klas wint een kookworkshop van chef-kok Albert Steenbergen van Route34. De jury beoordeelt de inzendingen op maandag 20 januari. Op 6 februari wordt duidelijk welke groep de winnaar van vorig jaar, groep 7/8 van de Willem Alexanderschool in Dalerpeel, opvolgt.

Jury

De jury bestaat uit wethouder Jeroen Huizing, chef-kok Albert Steenbergen van Route34, chef-kok Nick Arends van Stadscafé Vancouver, diëtiste Dirkje van Asselt en Alieke Wijnholds, beleidsmedewerker leefstijl en bewegen bij de gemeente.

Hoofdfoto: team BWB-school.