Foto (© Elvin Boer): De tien kandidaten met geheel rechts Willemijn Maandag.

Sleen – Willemijn Maandag, afkomstig uit Sleen, is één van de tien kandidaten in het programma ’Op zoek naar Maria’. Het programma is sinds gisteren, zondag 21 februari, wekelijks te zien op NPO1. Het programma begint om 20.25 uur.

Willemijn kwam terecht in de sing-off. Het was spannend, maar uiteindelijk mocht Willemijn door.

Na tien keer jaar keert het programma ‘Op zoek naar…’ terug op televisie. De jury bestaat ditmaal uit voorzitter Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenendijk en regisseur Carline Brouwer van de musical The Sound of Music. De presentatie is in handen van Fred Sissing.

De tien kandidaten hebben uiteenlopende ervaring in het musicalvak. Een aantal speelde al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd.

In iedere aflevering van ‘Op zoek naar Maria’ moeten de kandidaten zich bewijzen tegenover de juryleden, die de optredens op professionele wijze beoordelen. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker om te stemmen wie er door mogen en wie er in de ‘sing-off’ terechtkomen. In de daaropvolgende uitslagronde laten de twee ‘Maria’s’ met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

Willemijn woont nu in Amsterdam. Zij groeide in Sleen op in een muzikaal gezin. Samen met haar zussen Annemarijn en Lilian vormt zij het trio Lunedì. Willemijn studeerde af aan de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Inmiddels speelde Willemijn al in diverse musicals.