Sleen – Bushbikers Sleen houdt zondag 6 september in samenwerking met KNWU Noord het Open Drents Kampioenschap Jeugd, het Districtskampioenschap Noord en de Funklassewedstrijd bij De Kibbelkoel in Noord-Sleen.

Het Open Drents Kampioenschap is toegankelijk voor jeugdleden in de categorieën 1 tot en met 7, die beschikken over een basislidmaatschap en/of KNWU-licentie. Het is ook mogelijk om deel te nemen met NTFU/NTB lidmaatschap of daglicentie. Het Districtskampioenschap Noord is toegankelijk voor licentiehouders KNWU in de categorieën Nieuwelingen, Junioren, Beloften, Elite, Amateurs/Sportklasse en Masters (30+, 40+ en 50+). De Funklasse is bestemd voor rijders met een basislidmaatschap KNWU of NTFU/NTB lidmaatschap van 15 jaar en ouder. Deelnemen op een daglicentie is ook mogelijk.

Inschrijven

Inschrijving is verplicht kan via de site van de KNWU. Dat kan tot en met dinsdag 1 september. Alleen KNWU-licentiehouders en KNWU-basisleden kunnen via de website van KNWU inschrijven. Andere deelnemers kunnen zich aanmelden via deze link op de website van Bushbikers Sleen.

De startvolgorde wordt bepaald aan de hand van volgorde van (voor)inschrijving.

Alle wedstrijden worden met chip (Mylaps) en stuurbord verreden. Wie niet in het bezit is van een chip kan die ter plaatse verkrijgen. Na afloop van de wedstrijd moet de chip ingeleverd worden. Elke deelnemer krijgt op de wedstrijddag een stuurnummerbord. De borden zijn af te halen nabij de kiosk. Deelnemers zijn verplicht om deze goed zichtbaar op het stuur te monteren.

Het complete programma en meer informatie zijn te vinden op de website van Bushbikers Sleen.

Foto: eigen foto Bushbikers.