Regio – Collega’s en bestuurders uit de provincie Drenthe -werkzaam bij gemeenten, waterschappen en provincie- hebben gedeputeerde Henk Brink genomineerd als Beste Bestuurder 2022 van Drenthe. Hiermee is Henk Brink een van de dertien kandidaten die kans maakt op de titel Beste Bestuurder 2022 van Nederland. Hij is regelmatig ook in Coevorden te vinden.

“Een zeer deskundig en daadkrachtig bestuurder die zich hard maakt voor ondernemers.” Zo omschrijven zij gedeputeerde Brink. “Hij is proactief richting bestuur en inwoners en boekt volgens stemmers goede resultaten omdat hij de praktijk weet te vertalen naar de politiek-bestuurlijke wereld. Stemmers waarderen de gedeputeerde omdat hij zeer benaderbaar is en prijzen zijn grote inzet voor de provincie.”

Stemmen

Elk jaar organiseert Binnenlands Bestuur deze verkiezing. Op 1 februari wordt bekend wie de winnaars zijn. Iedereen kan een stem uitbrengen via deze link. Op deze website staat ook meer informatie over de nominatie van Brink en de andere genomineerde bestuurders.

Henk Brink begon al op jonge leeftijd als zelfstandig ondernemer een gemengd agrarisch bedrijf. Het bedrijf wordt nu gerund door zijn zoon. Zijn bestuurlijke ervaring deed hij op bij landbouworganisatie LTO, als raadslid (VVD) van de gemeente Midden-Drenthe en als gedeputeerde bij de provincie Drenthe. Bij de LTO was Henk Brink als adviseur en later als bestuurder in een groot aantal sectoren actief. Hij was onder meer voorzitter LTO Noord afdeling Drenthe, interim-voorzitter LTO Noord, lid van de Beleidsraad en de Bestuursraad van LTO Nederland en lid van de klankbordgroep Topteam Agrofood van het ministerie van EL&I. Hij is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van duurzame land- en tuinbouw.

Foto: Henk Brink tijdens de opening van de Nationale Sportweek in september 2021.