Dalerpeel – Mevrouw Maartje Wachtmeester uit Dalerpeel bereikte vandaag, vrijdag 14 januari, de leeftijd van 100 jaar. Plaatselijk Belang Dalerpeel wilde deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en trommelde De Breibergers op voor een muzikale hulde bij haar woning.

“Dit is een leeftijd die gevierd moet worden. We hadden het graag groter aangepakt, maar door corona is er bijna niets mogelijk”, liet Hans Wering namens Plaatselijk Belang Dalerpeel weten op de Facebookpagina van Dalerpeel. “Een bos bloemen laten bezorgen is wel het minste wat we konden doen. Daarnaast hebben we onze plaatselijke muziekvereniging bereid gevonden om haar een muzikale hulde te brengen. We hebben dat wel overlegd met de kinderen van mevrouw Wachtmeester.

Toen De Breibergers verschenen, werd mevrouw Wachtmeester meteen enthousiast. Zij genoot zichtbaar met volle teugen. De inwoners van het dorp waren ingelicht, zodat er heel wat van hen aanwezig waren.

Na enkele muzieknummers gaven alle aanwezigen mevrouw Wachtmeester een daverend applaus van 100 seconden om in stijl te blijven. De muzikanten werden hartelijk bedankt en kregen een overheerlijk gebakje.

Onderaan dit bericht staat een link naar het Facebookbericht vanuit Dalerpeel met nog meer foto’s.